Årets Premier League-sesong

barclays-premier-league-logoEtter fjorårets skuffende sesong hersket det stor grad av usikkerhet rundt Liverpools lag før Premier League ble sparket i gang i august. Tvilen var framfor alt knyttet til spørsmålet om hvordan klubben ville klare seg uten den legendariske midtbanegeneralen Steven Gerrard, som siden begynnelsen av årtusentallet hadde utgjort lagets hjerte og sjel både på og utenfor banen. Samtidig stilte mange spørsmålet om hvorvidt manager Brandon Rodgers virkelig var den rette mannen til å føre klubben videre etter den begredelige 2014-15 sesongen. Til dette kom tapet av ytterligere en nøkkelspiller da Raheem Sterling, et gudbenådet talent som var spådd en stor framtid i klubben, valgte å gå til Manchester City like før seriestart.

Liverpools nye menn

Det eneste det var bred enighet om blant Liverpools tallrike supportere var at mye ville stå og falle på sommerens nye investeringer. Av disse knyttet det seg størst forhåpninger til den engelske landslagsspilleren James Milner og til belgiske Christian Benteke, som ble hentet fra Aston Villa for den nette sum av 32 millioner pund. Mens førstnevnte ville tilføre laget sårt tiltrengt rutine, ble den råsterke Benteke kjøpt primært for sine giftige avslutninger. Brasilianeren Roberto Firmino og stortalentet Danny Ings ble dessuten hentet inn for å gi Liverpool ytterligere offensiv brodd.

En tøff høst

Det begynte bra for de rødkledde, med to seire og en uavgjort i løpet av sesongens første måned. Deretter satte imidlertid problemene inn, og av de neste syv kampene vant Liverpool kun én. Dermed var det også slutt for nord-irske Rodgers, som fikk sparken den 4. oktober etter et skuffende 1-1 resultat mot byrival Everton. Inn kom den genierklærte Jurgen Klopp, mannen som for bare to år siden brakte Borossia Dortmund til finalen i selveste Champions League. Klopps kompromissløse stil har imidlertid ofte ført til konflikter med egne spillere, og det gjenstår å se om tyskeren vil lykkes i å bringe Liverpool tilbake til toppen av tabellen.

En ny vår i møte?

Det er ikke desto mindre visse grunner til å se mer optimistisk på våren. Av de siste tre kampene i Premier League har Liverpool vunnet to, inkludert en ren maktdemonstrasjon da de feide Manchester City av banen med 4-1 den 22. november. Flere av sommerens nye kjøp begynner dessuten å bli varme i trøya, og savnet etter Gerrard synes ikke lenger like påtakelig. Med en håndfull gode kjøp når overgangsvinduet åpner igjen ut på nyåret, kan Liverpool meget vel gå en fin vår i møte.