Berømte personer fra Liverpool

The Beatles er noen av de mest kjente som kommer fra Liverpool. Dette var en pop og rock gruppe som ble dannet i 1960. Gruppen bestod av John Lennon (gitar og vokalist), Paul McCartney (bassgitar og vokalist), George Harrison (gitar og vokalist) og Ringo Starr (trommer og vokalist). Gjennom karrieren solgte The Beatles over en milliard album internasjonalt, og blir regnet som et av de mest suksessfulle bandene gjennom tidene. Etter at gruppen ble oppløst i 1970, startet alle gruppemedlemmene en egen solokarriere.

01048

Lightning Seeds er et nyere pop/rock band som spiller alternativ musikk. En av de mest kjente sangene til Lightning Seeds er «Three Lions», den offisielle fotballsangen til England under EM i 1996.

Andre kjente artister

Andre kjente artister fra Liverpool er blant annet Melanie Chisholm, også kjent som Mel C, som var en av de fem medlemmene i gruppen Spice Girls. Hun har også gitt ut fire album som soloartist. Elvis Costello, en annen artist fra Liverpool, er også kjent som låtskriver og plateprodusent. Natasha Hamilton fra Atomic Kitten og Heidi Range fra The Sugababes er også to artister som kommer fra Liverpool.

Liverpool har også noen kjente skuespillere, blant annet Tom Baker, mest kjent fra science fiction serien Doctor Who. Kim Cattrall kommer også fra Liverpool, hun er mest kjent som Samantha Jones i Sex and the City. På 1980-tallet hadde hun også en av hovedrollene i Politiskolen.

Liverpool er også hjembyen til to kjente fotballag, Liverpool FC og Everton FC. Flere av spillerne fra disse klubbene spiller også for det engelske landslaget, blant annet Wayne Rooney og Robbie Fowler.

Ron Atkinson

Ron Atkinson er en tidligere fotballspiller og manager, og har frekventert mye på engelske tv-kanaler som ekspertkommentator innen fotball de siste årene. Han har blitt kjent som en kommentator som har laget sine egne fotballuttrykk, et språk som kalles «Ronglish».

Frank Hornby

Alle som elsker å leke burde kanskje kjenne til Frank Hornby. Han var en britisk oppfinner, særlig kjent for leketøy som Meccano og Dinky Toys. Bedriften hans var i mellomkrigstiden Storbritannias største leketøysprodusent.

Jason Isaacs

Jason Isaacs er en skuespiller som var med i Patrioten, Stephen Graham spilte i This is England, David Morrissey spilte i The Reaping, Joe Dempsie spilte i Blitz, Barry Sloane spilte i Penthouse North, Paul McGann spilte i Alien 3, Ian Hart spilte i Harry Potter og de vises sten og Shaun Evans spilte i Cashback. Det finnes en rekke flere skuespillere som kommer fra Liverpool.

David Gray er en musiker som er mest kjent for låtene «This Years Love» og «Babylon». Han synger og spiller gitar, og noen ganger spiller han piano.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *