Liverpool FC historie

Hvem har vel ikke hørt om fotballklubben Liverpool? De er verdenskjente og det er ikke uten grunn. Liverpool FC er en engelsk fotballklubb og spiller i Premier League, klubben ble stiftet allerede i 1892 og kun ett år senere ble den valgt inn i The Football League. Livepool FC blir ofte omtalt som «The Reds», når de skal spille sine hjemmekamper så foregår dette på Anfield i nordengelske byen Liverpool. Det er for tiden snakk om at det skal bygges en ny hjemmebane for Liverpool FC derimot. Stanley Park Stadium vil ha plass til hele 70 000 tilskuere, cirka 10 000 flere enn dems nåværende stadion.

090145

De siste par årene så har Liverpool FC vært eid og drevet av George Gillett og Tom Hicks, men den 15.oktober i 2010 så ble klubben solgt videre til New England Sports Ventures, som etterpå skiftet navnet til Fenway Sports Group ved John W. Henry og Tom Werner.

Anfield

Da hjemmebanen til Liverpool FC, Anfield ble bygd i 1884 var det Everton som spilte der, men 9 år senere oppstod det en krangel om leien som gjorde at de flyttet til Goodison Park. Det var da John Houlding som stod igjen med en fotballbane og atskillige spillere etablerte Liverpool Football Club. Datoen klubben ble stiftet var den 15. mars i 1892. I sin første sesong vant de de lokale mesterskapene Lancashire League og Liverpool Disctrict Cup. De rykket etterhvert opp i divisjonene og i 1901 vant de sitt første seriemesterskap.

Managers

Etter første verdenskrig endte så var det David Ashworth som ble ansatt som manager for laget, og han innførte nye og mer aktuelle treningsmetoder for Liverpool FC. David Ashworth sa derimot opp som manager for klubben i 1923 og dro til Oldham Athletic, da var det Matt McQueen som tidligere satt i styret i klubben som ble ansatt som den nye manageren for klubben. Bare fem år senere så måtte McQueen gå av grunnet dårlig helse og George Patterson tok over i 1928. Men kombinasjonen av svake resultater og sykdom gjorde at Patterson også måtte gå av etter sesongen, men han rakk å gjøre noen historiske trekk for klubben i hans tid. Patterson signerte flere spillere som senere skulle regnes som legendariske, som Jack Balmer og Phil Taylor.

Hopper vi fremover et par tiår så var det tid for en revolusjon innen Liverpool FC, i 1959 så ble Bill Shankly tilbudt jobben som manager og han takket ja men med en betingelse. Det var at styret i klubben ikke skulle ha noe med laguttak og spillerkjøp, han fikk såklart som han ville og startet med å gjøre Liverpool om til et storlag. Unge spillere som Ian Callaghan og Chris Lawler fikk mulighet å spille for laget og Shankly kjøpte opp spillerne Ron Yeats og Ian St. John. Etter store forandringer og etter to sesonger i andredivisjon vant de serien i 1962 og rykket opp til øverste divisjon.
Etter å ha vært manager for Liverpool i nesten 15 år så sluttet Shankly som manager og overlot jobben til assistenten sin Bob Paisley. Det aller siste Shankly gjorde før han sa opp sin stilling var å hente Ray Kennedy fra Arsenal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *