På vei til Anfield

I Liverpool ligger Anfield, en av dagens mest historiske fotballbaner i hele verden. Holder du med Liverpool må du reise hit minst en gang i løpet av livet.

Det å besøke Liverpool er en opplevelse du kommer til å huske resten av livet. Hvordan man kommer seg til Liverpool og hva man bør oppleve i byen er ikke alltid like enkelt å finne ut, hvis du da ikke har valgt å reise med en gruppe da. Men, har du allikevel våget deg ut på egenhånd, kan du oppleve ting veldig få andre har gjort. Bli med på en annerledes tur til Liverpool!

Fly til London eller Manchester

ryanair-planeDet er kun Ryanair som flyr til John Lennon Airport i Liverpool. Dette er selvfølgelig den billigste måten å komme seg til fotballbyen på, men ikke nødvendigvis den beste. Vi mener den beste måten å komme seg til Liverpool er ved å ta fly til Manchester eller London. Manchester ligger bare maks en time med buss, tog eller taxi fra Liverpool og kan sammenlignes med en tur fra Oslo til Drammen. Ønsker du en litt mer spennende reise anbefales fly til London og tog videre fra jernbanestasjonen Victoria midt i London. Togreisen tar drøye 3 timer, men togreisen er absolutt verdt det. Prisene varierer veldig, helt fra rundt 100 kroner og opp til 500 kroner. Et smart trekk er å forhåndsbestille. Du kjører gjennom små engelske landsbyer og på toget er det selvfølgelig også god mat og alkoholservering. Her finnes det også wifi, så du kan enkelt slappe av med en film eller et spill fra http://norgecasinos.com/ når du suser avgårde.

Endelig fremme

Følelsen av å komme inn i Liverpool med tog er helt ubeskrivelig. Den gamle jernbanestasjonen har blitt pusset opp betraktelig, men det er fortsatt mye tradisjon i veggene. Liverpool var kulturhovedstad i 2005 og byen gjennomgikk en stor renovering. Spesielt gjaldt dette sentrum- og havneområdet. Når du nærmer deg Anfield-området så vil du også se at området har blitt ganske moderne. Kanskje har du sett gamle bilder av området og i så fall blir du bare positivt overrasket. Før du sjekker inn på hotellet bør du reise direkte opp til Anfield for å kjøpe det siste av supporterutstyr. Ingenting er viktigere enn det.

Før kampen

Liverpool er en by du aldri kommer til å kjede deg i. Vanligvis kommer man jo dagen før kamp. Da har du masse tid til å se deg omkring og oppleve nattelivet i byen. Er du musikkinteressert bør du besøke Beatles museet som ligger nede ved havna, etterfulgt av den kjente og historiske klubben The Cavern, som er blant mange musikksteder i Mathew Street.

Før kampen bør du komme deg raskt opp til Anfield-området for å besøke puben The Albert som ligger rett bak The Kop, eller den offisielle superklubbens egen pub, i kun gangavstand fra Anfield.