Stig Inge Bjørnebye, Norges mest kjente fotballspiller i Liverpool

björnebyStig Inge Bjørnebye ble født 11. desember 1969 på Elverum. Han har hatt en lang og spennende karriere som fotballspiller og fotballtrener. Han har spilt for mange lag, blant annet Elverum, Strømmen, Kongsvinger, Rosenborg og ikke minst Liverpool. Han har spilt 75 A-landskamper og scoret ett landslagsmål. Han har dessuten vært assistenttrener for Norges landslag og trener for Start. Han var en pasningssikker, hardtarbeidende og sterk venstreback. Han dro til Liverpool som 23-åring og spilte der fra 1992 til 2000.

I 1995 spilte Bjørnebye da Liverpool vant Den engelske ligacupen på Wembley. Dette var hans største triumf som spiller på Liverpool. Rett etter dette brakk han beinet i en kamp mot Southampton på Anfield og ble sykemeldt i flere måneder. Drakten og medaljen fra ligacupen er utstilt på fotballmuseet på Ullevål. Han avsluttet sin karriere i England som spiller for Blackburn perioden 2000-2002.

Det ble nesten 200 kamper på elitenivå i England. Han er trolig den mest kjente nordmannen som har spilt for Liverpool. Han møtte sin kone da han spilte for Liverpool og har tre barn. I 2009 gav han ut boken «Løsrivelse» om sin periode i England. Den handler om psykisk helse og livet som fotballspiller i Liverpool og Blackburn.