Underholdning i Liverpool

Dersom du trodde at Liverpool er en grå og kjedelig industriby vil du nok måtte revurdere den oppfatningen etter et besøk til denne mangesidige byen vest i England. Liverpool tilbyr et svært bredt av underholdningsmuligheter og har noe å by på for en hver smak. Her vil du få en oversikt over noen av dem.

Hva skal du finne på i Liverpool?

Fødebyen til The Beatles har mange populære attraksjoner, så dersom du bare skal besøke byen en helg blir nok problemet mer å velge hvilke av de mange severdighetene du skal prioritere. Dersom du faktisk er en Beatles fan, eller simpelthen interessert uansett, må du ikke gå glipp av The Beatles Story, som er et unikt og fargerikt museum dedikert til gutta. Vanlige billetter koster 14.95 £, men her kan du tilbringe timevis oppslukt i autentisk rockehistorie. Det er rabatterte billetter tilgjengelig for barn, pensjonister og studenter. Museumet ligger i Albert Dock, og herfra kan du også ta en to timers Magical Mystery Tour. Dette er en busstur som tar deg med til mange Beatles relaterte landemerker, som for eksempel hvor de vokste opp og steder som inspirerte låtene deres. Den fargerike bussen er ikke til å ta feil av! En gang i året arrangeres også International Beatle Week i Liverpool. I 2016 holdes denne festivalen mellom 24-31. august.liverpool-cty

Dersom fotball er mer din smak, kan du velge mellom rivalene Everton (Goodison Park) eller Liverpool Football Club (Anfield) for forrykende oppgjør i fotball. Du kan også kjøpe drøssevis av supporterutstyr. Dersom du ikke er en stor fotballfan, kan en kamp likevel være en artig opplevelse på grunn av stemningen og all den lidenskapen fansen legger for dagen. Du kan også sjekke ut damelagene i fotball hvis det interesserer mer.

Kanskje synes du arkitektur er mer spennende? Da bør du besøke Liverpools to fantastisk vakre katedraler. Liverpool Anglican Cathedral er den største i Storbritannia og tok hele 74 år å ferdigstille. Denne katedralen er virkelig imponerende og ligger i vakre omgivelser. Den er åpen hver dag, og på vinteren har den også noen ganger åpent om kvelden. Pass på at du sjekker på forhånd. Det arrangeres også mange ulike funksjoner her. The Metropolitan Cathedral of Christ the King er rett og slett et moderne kunstverk. Her er inngang til katedralen gratis, du betaler kun dersom du i tillegg vil se krypten.

Dersom du vil ta turen til Liverpool mer for utelivet vil du garantert ikke bli skuffet. Byen har et pulserende uteliv og et enormt utvalg av puber og nattklubber. Her finner du de tradisjonelle britiske brune pubene, men også alt mulig annet. Hva med en cocktailbar med Hawaii som tema? Her er det noe for alle. Gjør litt undersøkelser på forhånd, så du vet hva du får eller kast deg spontant ut i Liverpools natteliv og følg strømmen. Dersom du reiser med barn har Liverpool en mengde vakre parker. Her kan man nyte livet i fred og ro. Byen har også mange forskjellige museum, gallerier og bibliotek som jevnlig har utstillinger som passer for den yngre garde.

Litt utenom det vanlige

Frister det mer å besøke spøkelsene i Liverpool? Da kan du få en skremmende og utsøkt opplevelse med Shiverpool. De viser deg den mer uhyggelige siden av Liverpool når du blir med dem på gåturer av ulik lengde rundt mer gåtefulle og mystiske steder i byen. Dette er en tur med gode historiefortellere og teatralske innslag som er designet både for at du skal bli skremt og få en deg en god latter. Frister det ikke å gå, tilbyr de også en spøkelseaktig bussturopplevelse. Høres dette spennende ut, bør du sjekke ut hele deres spekter av opplevelsestilbud.